Login Hasło

#1 2007.02.03 22:30:14

FLinuX
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.01.21
Posty: 17
System: Archlinux
Fluxbox: 1.00

aterm/xterm

Może ktoś wrzucić swój plik .Xresources/.Xdefaults. Bo niemoge skonfigurować swojego xterm`a. (mogą też być od aterma).


Lepiej zginąć stojąc, niż żyć na kolanach
Nie kłóć się z idiotą.... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Offline

 

#2 2007.02.04 09:47:12

ArteK
Dreamer
Skąd: SX
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 195
System: FreeBSD 10.1-RELEASE
Fluxbox: 1.3.6
WWW

Re: aterm/xterm

Nie potrzebujesz tych plików od kogoś, wszystkie możliwe 'zmienne' są dostępne w manie. Jeśli już bardzo chcesz to proszę:

Kod:

aterm*font:-misc-fixed-medium-r-normal--14-*-*-*-*-70-iso8859-2
aterm*transparent:true
aterm*scrollBar:false
aterm*shading:20

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing - Edmund Burke
Portal użytkowników Fluxboksa
/? - prawie jak man

Offline

 

#3 2007.02.04 09:59:47

endel
Moderator
Skąd: Krakow
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 247
System: Archlinux
Fluxbox:
WWW

Re: aterm/xterm

Xterm:

Kod:

XTerm*underLine:        on
XTerm*colorMode:        on
XTerm*colorBD:            lightyellow
XTerm*colorUL:            yellow
XTerm*colorULMode:        on
XTerm*dynamicColors:        off
XTerm*highlightSelection:    true
XTerm*background:        #000000
XTerm*foreground:        #ffffff
xterm*faceName:                 Bitstream Vera Sans Mono:style=Bold:pixelsize=12

!colors
!black
XTerm*color0:        #000000
XTerm*color8:        #666666
!red
XTerm*color1:        #9e1828
XTerm*color9:        #cf6171
!green
XTerm*color2:        #aece92
XTerm*color10:        #c5f779
!yellow
XTerm*color3:        #968a38
XTerm*color11:        #fff796
!blue
XTerm*color4:        #414171
XTerm*color12:        #4186be
!magenta
XTerm*color5:        #96c359
XTerm*color13:        #cf9ebe
!cyan
XTerm*color6:        #418179
XTerm*color14:        #71bebe
!white
XTerm*color7:        #bebebe
XTerm*color15:        #ffffff

I need some sleep

Offline

 

#4 2007.02.04 10:27:49

largo3
M. Dzierzkowski
Zarejestrowany: 2006.12.26
Posty: 80
System: Gentoo GNU/Linux
Fluxbox: 1.0.0
WWW

Re: aterm/xterm

Mój .Xdefaults wygląda tak:

Kod:

aterm*loginShell:false
aterm*transparent:true
aterm*shading:80
aterm*cursorColor:Blue
aterm*background:Black
aterm*foreground:Green
aterm*scrollBar:false
aterm*scrollBar_right:false
aterm*transpscrollbar:false
aterm*saveLines:33000
aterm*font:*-*-fixed-medium-r-normal--*-111-*-*-*-*-iso8859-2
aterm*boldFont:*-*-fixed-bold-r-normal--*-*-111-*-*-*-*-iso8859-2
XTerm*font: -*-fixed-medium-r-*-*-10-*-*-*-*-*-iso8859-2 
aterm*greek_keyboard: ISO-8859

Pozdr.

Offline

 

#5 2007.02.04 11:40:52

FLinuX
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.01.21
Posty: 17
System: Archlinux
Fluxbox: 1.00

Re: aterm/xterm

Dzięki.

Artek wiem ze są w manie, ale jak sam konfigurowałem to nic nie dało. Z resztą jak wykorzystałem wasze pliki też nic się nie zmieniło. Hmm.... sam już nie wiem...


Pozdr


Lepiej zginąć stojąc, niż żyć na kolanach
Nie kłóć się z idiotą.... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Offline

 

#6 2007.02.04 11:50:25

largo3
M. Dzierzkowski
Zarejestrowany: 2006.12.26
Posty: 80
System: Gentoo GNU/Linux
Fluxbox: 1.0.0
WWW

Re: aterm/xterm

A co nie działa?

Offline

 

#7 2007.02.04 11:53:03

azhag
Dozorca
Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2006.11.21
Posty: 819
System: Debian Testing
Fluxbox: 1.3.5
WWW

Re: aterm/xterm

Spróbuj ręcznie wczytać te pliki, może wywali jakiś błąd (ja np. na PLD miałem z tym problem, nie miałem pakietu cpp potrzebnego do dołączenia konfigu z .Xresources :])

Kod:

xrdb -merge ~/.Xresources

Dr Chandra, will I dream?
pogoda w conky :: wybierz jabbera :: polski portal debiana :: registered linux user #403712

Offline

 

#8 2007.02.04 12:51:04

FLinuX
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.01.21
Posty: 17
System: Archlinux
Fluxbox: 1.00

Re: aterm/xterm

dzięki azhag. działa


Lepiej zginąć stojąc, niż żyć na kolanach
Nie kłóć się z idiotą.... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Offline

 

#9 2007.02.09 00:32:02

FLinuX
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.01.21
Posty: 17
System: Archlinux
Fluxbox: 1.00

Re: aterm/xterm

przy instalacji podczas ściągania pasek postępu sciągania nie jest cały czas w jednej linijce tylko ciagle się powiela:
http://images20.fotosik.pl/16/36f918f0d446aa01.jpg

Jest jakaś opcja w aterm`ie która pomoże?


Lepiej zginąć stojąc, niż żyć na kolanach
Nie kłóć się z idiotą.... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Offline

 

#10 2007.02.09 22:31:17

FLinuX
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.01.21
Posty: 17
System: Archlinux
Fluxbox: 1.00

Re: aterm/xterm

Może ktoś mi pomóc?


Lepiej zginąć stojąc, niż żyć na kolanach
Nie kłóć się z idiotą.... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Offline

 

#11 2007.02.09 22:44:20

azhag
Dozorca
Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2006.11.21
Posty: 819
System: Debian Testing
Fluxbox: 1.3.5
WWW

Re: aterm/xterm

Masz tak tylko pod atermem czy innymi terminalami/konsolą również?


Dr Chandra, will I dream?
pogoda w conky :: wybierz jabbera :: polski portal debiana :: registered linux user #403712

Offline

 

#12 2007.02.09 23:09:43

FLinuX
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.01.21
Posty: 17
System: Archlinux
Fluxbox: 1.00

Re: aterm/xterm

tylko pod aterm (pod xterm chyba też o ile dobrze pamiętam; w konsole (kde) i gnome-teminal wszystko jest ok)


Lepiej zginąć stojąc, niż żyć na kolanach
Nie kłóć się z idiotą.... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Offline

 

#13 2007.02.09 23:31:22

endel
Moderator
Skąd: Krakow
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 247
System: Archlinux
Fluxbox:
WWW

Re: aterm/xterm

Moze z klawiatura cos nie tak? Dzieje sie tak tylko kiedy okno aterm-a jest aktywne?


I need some sleep

Offline

 

#14 2007.02.10 13:07:15

FLinuX
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.01.21
Posty: 17
System: Archlinux
Fluxbox: 1.00

Re: aterm/xterm

na screenie okno jest nieaktywne więc nieazleżnie czy aktywne czy nie


Lepiej zginąć stojąc, niż żyć na kolanach
Nie kłóć się z idiotą.... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson