Login Hasło

#1 2011.03.11 11:15:40

branch
Użytkownik
Zarejestrowany: 2011.03.10
Posty: 10

Kilka pytań

1.Jak zrobić żeby po dwukrotnym kliknięciu na pasek tytułu zmaksymalizowało się okno a nie chowało?
2.Ustawiłem w xorg.conf Option "XkbLayout" "pl" wpisalem w konsole setxkbmap pl i mam polskie znaki, tylko problem w tym, że po restarcie juz to nie działa, musze znowu wpisywać setxkbmap pl
3.W  ~/.xinitrc wpisałem:

transset-df &
xcompmgr &

bo chcialem uzyskać przezroczystosc fbpanel ale mi to nie działa.

4.I jeszcze jeden problem z fbpanel, bo pousuwałem w pliku konfiguracyjnym wpisy żeby nie miec na pasku przelacznika pulpitu i tych monitorow systemu czy co to było, ale przypadkowo chyba skasowałem traya tzn. głosniczek systemowy jest w trayu a kadu nie ma. Na początku kadu bylo w trayu po tym jak zmienilem juz nie ma.

Offline

 

#2 2011.03.11 17:23:53

Minio
Electric Castle resident
Skąd: Brno, Česko
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 546
System: Debian Testing
Fluxbox: Plasma 5.10.5 ;) (Fb 1.3.5)
WWW

Re: Kilka pytań

branch napisał(-a):

1.Jak zrobić żeby po dwukrotnym kliknięciu na pasek tytułu zmaksymalizowało się okno a nie chowało?

Prawdopodobnie chodzi o to:
http://fluxbox-wiki.org/index.php?title … shading.3F

branch napisał(-a):

2.Ustawiłem w xorg.conf Option "XkbLayout" "pl" wpisalem w konsole setxkbmap pl i mam polskie znaki, tylko problem w tym, że po restarcie juz to nie działa, musze znowu wpisywać setxkbmap pl

1. Zawsze możesz setxkbmap pl wpisać do ~/.fluxbox/init i zapomnieć wink .
2. To dziwne. Ja już tak dawno nie miałem żadnych problemów z Xami, że zapomniałem o co może chodzić (nawiasem mówiąc — Xorg już od kilku wersji powinien się uruchomić bez xorg.conf — daj mu szansę). Może to kwestia locale?
Mój xorg.conf. Działa mi na nim polskie mapowanie bez najmniejszych problemów.

Kod:

Section "Module"
    SubSection  "extmod"
       Option    "omit xfree86-dga"
    EndSubSection
    Load    "vbe"
    Load    "dri"
    Load    "glx"
    Load    "synaptics"
EndSection

Section "ServerFlags"
     Option    "AllowMouseOpenFail"    "true"
    Option "DontZap" "off"
    Option    "DRI2"    "true"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier    "Generic Monitor"
    VertRefresh    43 - 60
    HorizSync      28 - 80
EndSection


Section "Device"
    Identifier  "card0"
    Driver      "intel"
    Option "UseEvents" "True"
    Option "AccelMethod" "exa"
    Option "MigrationHeuristic" "greedy"
    Option "ExaNoComposite" "false"

EndSection

Section "Screen"
    Identifier    "Screen 0"
    Device        "card0"
    Monitor       "Generic Monitor"
    #Option       "AddARGBGLXVisuals" "true"
    DefaultDepth 24
    SubSection     "Display"
        Modes "1366x768"
    EndSubSection
EndSection


Section "DRI"
    Mode 0666
EndSection

Section "ServerLayout"
    Identifier   "Main Layout"
    Screen 0    "Screen 0"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier    "Generic Keyboard"
    Driver        "kbd"
    Option        "XkbRules"    "xorg"
    Option        "XkbModel"    "pc105"
    Option        "XkbLayout"    "pl"
EndSection

Section "Extensions"
   Option "Composite" "Enable"
EndSection

branch napisał(-a):

3.W  ~/.xinitrc wpisałem:
transset-df &
xcompmgr &
bo chcialem uzyskać przezroczystosc fbpanel ale mi to nie działa.

Nigdy wcześniej nie używałem fbpanel, ale sprawdź w konfiguracji:

Kod:

Global {
    transparent = true
    tintcolor = #ffffff
    alpha = 170
}

Spod paska widać kawałek tapety, a chyba o to chodzi.

branch napisał(-a):

4.I jeszcze jeden problem z fbpanel, bo pousuwałem w pliku konfiguracyjnym wpisy żeby nie miec na pasku przelacznika pulpitu i tych monitorow systemu czy co to było, ale przypadkowo chyba skasowałem traya tzn. głosniczek systemowy jest w trayu a kadu nie ma. Na początku kadu bylo w trayu po tym jak zmienilem juz nie ma.

Przy domyślnej konfiguracji jest tam plugin „volume”, więc może on sprawia że wydaje Ci się, że tray działa. U mnie przy takim wpisie w fbpanel pojawia się ikonka z kadu:

Kod:

Plugin {
    type = tray
}

czyli inaczej niż na stronie, która podpowiad nazwę wtyczki „systray”. Z tym że musisz się upewnić, że gdzieś w systemie nie działa inna tacka, np. ta od Fluxboksa. Jeżeli gdzieś we ~/.fluxbox/init masz linijkę podobną do tej:

Kod:

session.screen0.toolbar.tools:   iconbar, systemtray, clock

to usuń z niej systemtray, przeładuj konfigurację Fluxboksa i jeszcze raz uruchom fbpanel. Powinno działać.

Offline

 

#3 2011.03.11 18:48:18

branch
Użytkownik
Zarejestrowany: 2011.03.10
Posty: 10

Re: Kilka pytań

1.Dziala
2.Moglbys mi powiedziec jak wpisac  setxkbmap pl  do ~/.fluxbox/init ? Jestem poczatkujacy jeszcze tak wszystkiego nie wiem.
3.Nadal mi nie dziala ta przezroczystosc. A tak w ogole xinitrc edytuje sie z roota czy ze  zwyklego usera? Bo z roota mam wpis "startkde" a xinit w katalogu domowym pusty. To w ktory wpisac te wartosc do uzyskania przezroczystosci?
4.Traya zrobilem.

Offline

 

#4 2011.03.11 19:39:51

Minio
Electric Castle resident
Skąd: Brno, Česko
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 546
System: Debian Testing
Fluxbox: Plasma 5.10.5 ;) (Fb 1.3.5)
WWW

Re: Kilka pytań

branch napisał(-a):

2.Moglbys mi powiedziec jak wpisac  setxkbmap pl  do ~/.fluxbox/init ? Jestem poczatkujacy jeszcze tak wszystkiego nie wiem.

Oj, napisałem init, a chodziło o startup wink .
Generalnie otwierasz swoim ulubionym edytorem plik ~/.fluxbox/startup
Dopisujesz sobie do pliku polecenie

Kod:

 setxkbmap pl

Nie ma większego znaczenia gdzie, byle było przed:

Kod:

exec /usr/bin/fluxbox

które powinieneś mieć na końcu.

Z tym że plik startup jest czytany tylko jeżeli uruchamiasz Fluxboksa przez skrypt /usr/bin/startfluxbox. A czy tak jest, to już zależy od sposobu uruchomienia Fluxboksa.

branch napisał(-a):

3.Nadal mi nie dziala ta przezroczystosc. A tak w ogole xinitrc edytuje sie z roota czy ze  zwyklego usera? Bo z roota mam wpis "startkde" a xinit w katalogu domowym pusty. To w ktory wpisac te wartosc do uzyskania przezroczystosci?

Być może do działania wymaga uruchomionego rozszerzenia composite w xorg.conf. Zobacz mój plik w poprzednim poście, to rozszerzenie jest na samym dole. Oczywiście potem restart X. No i daj szansę tym ustawieniom samego fbpanel, powinny działać lepiej niż transset i xcompmgr (choć uzyskasz mniej efektów).

Sprawa z xinitrc nie jest taka prosta. startx najpierw sprawdza czy plik .xinitrc znajduje się w katalogu domowym użytkownika. Ten plik może oczywiście edytować tenże użytkownik. root także, ale nie ma takiej potrzeby.
Jeżeli w katalogu domowym użytkownika nie ma pliku .xinitrc, startx sprawdza w katalogu /etc/X11/xinit/. Plik który tam się znajduje, domyślnie może modyfikować tylko root.

Tak więc powinieneś wpisać co trzeba do swojego własnego .xinitrc. Jeżeli ne masz takiego pliku, to go po prostu utwórz. Aha - i zwróć uwagę na kropkę na początku nazwy pliku, bo ona jest bardzo ważna. Najlepiej zrób tak (jako zwykły użytkownik):

Kod:

nano ~/.xinitrc # lub inny, wybrany edytor
# dopisz do pliku:
# invoke global X session script
. /etc/X11/Xsession

exec /usr/bin/startfluxbox

Zapisz zmiany, zamknij edytor i uruchom ponownie X-y.

Offline

 

#5 2011.03.11 20:30:02

branch
Użytkownik
Zarejestrowany: 2011.03.10
Posty: 10

Re: Kilka pytań

Polskie ogonki juz działają.
Ta przeźroczystość nadal mi nie działa, ale chyba sprobowalbym pypanel tylko w ktorym katalogu on ma plik konfiguracyjny?

Offline

 

#6 2011.03.11 21:16:25

Minio
Electric Castle resident
Skąd: Brno, Česko
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 546
System: Debian Testing
Fluxbox: Plasma 5.10.5 ;) (Fb 1.3.5)
WWW

Re: Kilka pytań

branch napisał(-a):

Ta przeźroczystość nadal mi nie działa, ale chyba sprobowalbym pypanel tylko w ktorym katalogu on ma plik konfiguracyjny?

Files

/etc/pypanelrc site-wide configuration file. ~/.pypanelrc personal configuration file.

-- http://www.digipedia.pl/man/doc/view/pypanel.1/

Ale u mnie (konfiguracja xorg i fbpanel wyżej) przezroczystość fbpanel działa, więc to na pewno coś z Twoją konfiguracją. Może nie masz odpowiedniego sterownika do karty graficznej?

EDIT:
nawiasem mówiąc, pypanel przestał być rozwijany w 2005 roku. Na Twoim miejscu bym go nie używał. z paneli jest jeszcze lxpanel (z LXDE), a do samego uruchamiania programów — wbar (który całkiem niedawno został chyba przejęty przez nowego developera).

Ostatnio edytowany przez Minio (2011.03.11 21:23:07)

Offline

 

#7 2011.03.11 22:46:49

branch
Użytkownik
Zarejestrowany: 2011.03.10
Posty: 10

Re: Kilka pytań

A w tej konfiguracji nawet nie da sie koloru zmienić, wpisuje jakiś RGB i po zrestetowaniu panelu nie zmienia sie kolor.

Offline

 

#8 2011.03.12 15:06:28

Minio
Electric Castle resident
Skąd: Brno, Česko
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 546
System: Debian Testing
Fluxbox: Plasma 5.10.5 ;) (Fb 1.3.5)
WWW

Re: Kilka pytań

branch: nie rozumiem tego postu. „W tej konfiguracji” czyli w jakiej? Wpisujesz „jakiś RGB” czyli jaki? Gdzie? „Po zrestartowaniu panelu” — ale jakiego panelu?

Rozumiem że jesteś początkujący, ale musisz zadawać bardziej precyzyjne pytania, jeżeli chcesz otrzymać pomoc. Ty jesteś jedyną osobą która widzi co się u Ciebie dzieje. My musimy się tego domyślać, i po Twoje stronie leży, aby nasze domyślenia były jak najbardziej zgodne z rzeczywistością.

Offline

 

#9 2011.03.12 15:26:47

branch
Użytkownik
Zarejestrowany: 2011.03.10
Posty: 10

Re: Kilka pytań

Chodzi o plik konfiguracyjny fbpanela. To co mi wczesniej napisales to tutaj probowalem zmienic kolor czyli tintcolor:

Kod:

Global {
    transparent = true
    tintcolor = #ffffff
    alpha = 170

zmienilem na #b5b5b5 ale nie działa. Czy to normalne, czy to moze nie tutaj sie zmienia kolor panelu?
fbpanel zabijam xkill'em potem właczam na nowo.

Offline

 

#10 2011.03.12 16:42:40

Minio
Electric Castle resident
Skąd: Brno, Česko
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 546
System: Debian Testing
Fluxbox: Plasma 5.10.5 ;) (Fb 1.3.5)
WWW

Re: Kilka pytań

Jesteś pewien że nie działa? Czy może nie zauważasz różnicy? b5b5b5 to dość jasny szary, który już przy takiej wartości alpha niewiele różni się od domyślnego białego (z poprawką na kolorystykę tapety, która może faworyzować jasne kolory lub wręcz przeciwnie). Najlepiej zrób screenshoty obu kolorów i sobie porównaj — mając jeden obok drugiego, powinieneś zobaczyć różnicę.

Aby przekonać się czy kolory w ogóle działają, ustaw jakiś jaskrawy — np. #ff00ff (różowy) albo #ffff00 (żółty). Przy takiej (lub większej) wartości alpha powinien być bardzo wyraźnie widoczny.

Przy okazji:
1. łatwiej będzie zamykać fbpanel poleceniem pkill fbpanel (nie trzeba klikać myszką)
2. pokaż wynik polecenia fbpanel -v

Offline

 

#11 2011.03.12 17:19:12

branch
Użytkownik
Zarejestrowany: 2011.03.10
Posty: 10

Re: Kilka pytań

No i zrobiłem kolor rózowy zrestartowałem panel pkillem i nie zmienił sie kolor.
fbpanel -v (bez roota)

Kod:

$ fbpanel -v
fbpanel 6.2

Offline

 

#12 2011.03.12 17:30:10

Minio
Electric Castle resident
Skąd: Brno, Česko
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 546
System: Debian Testing
Fluxbox: Plasma 5.10.5 ;) (Fb 1.3.5)
WWW

Re: Kilka pytań

Dziwne. Ja mam 6.1 i kolor się zmienia.

Wklej może zawartość pliku ~/.config/fbpanel/default, najlepiej z ustawionym tym różowym kolorem — zobaczymy.

Offline

 

#13 2011.03.12 17:36:29

branch
Użytkownik
Zarejestrowany: 2011.03.10
Posty: 10

Re: Kilka pytań

Kod:

########################################
## fbpanel configuration file         ##
########################################


# DESCRIPTION
# Configuration file consists of mandatory 'Global' block that MUST come first,
# and optionally one or more 'Plugin' block.
# Lines having '#' as first non-blank char or blank lines are ignored
# Keywords are not case-sensitive
# Values are case-sensitive
# Value of variable is a text from first non-blank char after '='
# till the last non-blank char. '#' is NOT treated as coment in this context

# 'Global' block describes global parameters like position, size and
# some NETWM settings

# Global {

#     # screen edge
#     # legal values are: left, right, top, bottom
#     edge = bottom

#     # allignment of a panel
#     # legal values are: left, right, center
#     allign = left

#     # length of margin (in pixels)
#     # legal values are numbers
#     margin = 0

#     # widthtype specifies how panel width is calculated
#     # legal values are: request, pixel, percent
#     #   request - follow widgets' size requests. can shrink or grow dynamically
#     #   pixel   - occupy fixed number of pixels, then 'width' variable holds a number
#     #   percent - be 'width' precent of an edge.
#     widthType = percent

#     # numerical value of width (not applicable for 'request' widthtype)
#     # legal values are numbers
#     width = 100

#     # heighttype specifies how panel height is calculated
#     # legal values are: pixel
#     #   pixel   - ocupy fixed number of pixels, then 'height' variable holds a number
#     heightType = pixel

#     # numerical value of height (if applicable)
#     # legal values are numbers
#     height = 28


#     # Identify panel window type as dock
#     # legal values are boolean
#     setDockType = true

#     # Reserve panel's space so that it will not be covered by maximazied windows
#     # legal values are boolean
#     # setPartialStrut = true


#     # Transparency stuff:
#     # tintColor is a color to composite on root background given as #RRGGBB or as name
#     # alpha is transparency of the tint color.
#     # transparent = true
#     # tintColor = #FFFFFF
#         or
#     # tintColor = white
#     # alpha = 127

#     # Autohide
#     # autoHide = false
#     # heightWhenHidden = 2

# }



# 'Plugin' block specifies a plugin to load. It has same syntax for both
# builtin and external plugins.

# First parameter is 'type'. It's mandatory and must come first
# Legal values are plugin names. Names of builtin plugins are:
# separator   - visual separator
# wincmd      - 'show desktop' button
# taskbar     - lists all opened windows (tasks)
# launchbar   - bar with launch button
# image       - just shows an image
# dclock      - digital clock
# space       - just seize space
# pager       - thumbnailed view of the desktop
# tray        - tray for XEMBED icons (aka docklets)

# expand - specifies if plugin can accomodate extra space or not [optional]
# padding - extra padding around plugin  [optional]
# config {} - block of plugin's private configuration.
#             This part is plugin  dependant


#
# Plugin {
#     type = wincmd
#     config {
#         image = ~/.fbpanel/images/Desktop2.png
#         tooltip = Left click to iconify all windows. Middle click to shade them.
#     }
# }


Global {
    edge = bottom
    allign = center
    margin = 0
    widthtype = percent
    width = 100
    height = 21
    transparent = true
    tintcolor = #ff00ff
    alpha = 170
    setdocktype = true
    setpartialstrut = true
    autohide = false
    heightWhenHidden = 2
    roundcorners = true
    roundcornersradius = 7
    layer = none
    MaxElemHeight = 32
}


Plugin {
    type = launchbar
    config {
        button {
            icon = icon_folder
            tooltip = File Manager
            action = pcmanfm
        }
        button {
            icon = aterm
            tooltip = Terminal
            action = konsole
        }
    button {
            icon = opera
            tooltip = Web Browser
            action = opera
    }
    button {
            icon = thunderbird
            tooltip = thunderbird
            action = thunderbird
        }
    }
}
Plugin {
    type = menu
    config {
        IconSize = 22
        #icon = start-here
        icon = logo
        systemmenu {
        }
        separator {
        }
    menu {  
        name = Computer
        icon = computer
            
        item {
        name = Terminal
        icon = terminal
        action = x-terminal
        }
            item {
                name = Lock Display
                icon = gnome-lockscreen
                action = slock
            }
            separator {
            }
            item {
                name = Reboot
                icon = gnome-session-reboot
                action = sudo reboot
            }
            item {
                name = Shutdown
                icon = gnome-session-halt
                action = sudo shutdown -h now
            }
            item {
                name = logout
                icon = gnome-session-logout
                action = /usr/libexec/fbpanel/xlogout
            }
        }
    }
}
Plugin {
    type = space
    config {
        size = 15
    }
}


Plugin {
    type = wincmd
    config {
        icon = gnome-fs-desktop
        tooltip = Left click to iconify all windows. Middle click to shade them.
    }
}


Plugin {
    type = space
    config {
        size = 15
    }
}

Plugin {
    type = taskbar
    expand = true
    config {
        ShowIconified = true
        ShowMapped    = true
        ShowAllDesks  = false
        tooltips = true
        IconsOnly = false
        MaxTaskWidth = 150
    }
}


Plugin {
    type = space
    config {
       size = 15
    }
}

Plugin {
    type = space
    config {
        size = 10
    }
}

plugin {
    type = volume
}

#plugin {
#    type = battery
#}
Plugin {
    type = tray
}


Plugin {
    type = tray
}

Plugin {
    type = space
    config {
        size = 10
    }
}

# Digital Clock
Plugin {
    type = dclock
    config {
        ShowSeconds = false
        HoursView = 24
        TooltipFmt = %A %x
        #Action = xmessage Please define some command &
    }
}

# Text Clock
# ClockFmt: (string) Clock format string.  May contain strftime conversion
#           specifications and Pango markup information.
# TooltipFmt: (string) Tooltip format string.
# Action: (string) Shell command to execute when clock is clicked.
# ShowCalendar: (boolean) Show a GTK calendar widget when the clock is
#               clicked.  Only valid if Action is unset.
# ShowTooltip: (boolean) Show tooltip for clock.
#Plugin {
#    type = tclock
#    config {
#        ClockFmt = <b>%I:%M</b>
#        # 2 line view, time in bold above and date below
#        # ClockFmt = <span font="Sans 8"><b>%-l:%M</b> %P&#xA;%a %B %-e</span>
#        TooltipFmt = %A %x
#        #Action = xmessage Please define some command &
#        ShowCalendar = false
#        ShowTooltip = true
#    }
#}

# 'icons' plugin lets you customize window icons.
# these changes apply to entire desktop
Plugin {
    type = icons
    config {
        DefaultIcon = /usr/share/fbpanel/images/default.xpm
        application {
            icon = gnome-terminal
            ClassName = XTerm
        }
        application {
            icon = gnome-terminal
            ClassName = mlterm
        }
        application {
            icon = gnome-terminal
            ClassName = URxvt
        }
        application {
            icon = gnome-emacs
            ClassName = Emacs
        }
        application {
            icon = mozilla-firefox
            ClassName = Firefox-bin
        }
        application {
            icon = mozilla-firefox
            ClassName = Firefox
        }
    }
}

Offline

 

#14 2011.03.12 18:09:44

Minio
Electric Castle resident
Skąd: Brno, Česko
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 546
System: Debian Testing
Fluxbox: Plasma 5.10.5 ;) (Fb 1.3.5)
WWW

Re: Kilka pytań

U mnie na tym configu fbpanel jest przepięknie obrzydliwie odpychająco różowy.

Co to za dystrybucja? W jaki sposób zainstalowałeś fbpanel?

Offline

 

#15 2011.03.12 18:19:00

branch
Użytkownik
Zarejestrowany: 2011.03.10
Posty: 10

Re: Kilka pytań

Archlinux.
Juz nie pamietam czy instalowalem przez pacman czy aur.

Kod:

pacman -Ss fbpanel
archlinuxfr/fbpanel 6.1.507svn-2 [zainstalowano]
    NetWM compliant desktop panel
community/fbpanel 6.1-2 [zainstalowano: 6.1.507svn-2]
    NetWM compliant desktop panel

tutaj teraz zauwazylem ze sa 2 zainstlaowane, nie wiem czy tak ma być czy jak?

Offline

 

#16 2011.03.12 18:31:33

Minio
Electric Castle resident
Skąd: Brno, Česko
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 546
System: Debian Testing
Fluxbox: Plasma 5.10.5 ;) (Fb 1.3.5)
WWW

Re: Kilka pytań

Usuń obie i zainstaluj jeszcze raz wersję z repo community (i tylko tę). Ta z archlinuxfr to jakiś snapshot z SVN, którego pewnie nikt nawet nie przetestował. Nie zawracaj sobie nią głowy.

Wersja z repo community działa nawet u mnie na Debianie i jest różowa, więc u Ciebie też powinno dobrze działać.

Offline

 

#17 2011.03.12 18:55:14

branch
Użytkownik
Zarejestrowany: 2011.03.10
Posty: 10

Re: Kilka pytań

Przeinstalowałem z samego community zmieniłem kolor zresetowalem i nadal sie niezmienia kolor.

Offline

 

#18 2011.03.12 19:14:36

Minio
Electric Castle resident
Skąd: Brno, Česko
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 546
System: Debian Testing
Fluxbox: Plasma 5.10.5 ;) (Fb 1.3.5)
WWW

Re: Kilka pytań

branch: w takim razie obawiam się, że musisz szukać pomocy na forum Archa (chyba że któryś z użytkowników Archa na tym forum postanowi zainterweniować). U mnie kolor zmienia się nawet jeśli użyję Archowej binarki (chociaż mam Debiana), więc nie jestem w stanie uzyskać u siebie takiego zachowania programu jakie występuje u Ciebie — a tym samym pomóc.

Moje możliwości wyczerpują się w tym miejscu. Mogę co najwyżej poradzić zapytanie na forum Archa albo przesiadkę na Debiana wink .

Offline

 

#19 2011.03.12 19:21:04

branch
Użytkownik
Zarejestrowany: 2011.03.10
Posty: 10

Re: Kilka pytań

Moglbym sprobowac innego paska bo nie jeden jest. Znalazłem w aur centbar nawet ładny. Wlasnie zmieniam konfigi i po restarcie tego paska nic sie nie zmienia np. jest w kodzie:

Kod:

plugin {
    type = dock
    config {
        button {
                                    icon = geany
            #tooltip = Editor (geany)
            action = geany 
}
    }
}

Wystarczy ze zmienilem slowa 'geany' na 'opera' zrestartowalem pasek i nic sie nie zmienia. Plik /usr/share/centbar/panel.conf

Moze tutaj inny tkwi problem ??

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson