Login Hasło

#1 2009.06.16 16:29:02

numer_inaczej
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.01.11
Posty: 140
System: Gentoo Linux
Fluxbox: 1.3.2

Brzydkie menu opery. [SOLVED]

Witam!
Po dłuższej przerwie ponownie powróciłem do Opery. Wszystko byłoby ok, gdyby nie paskudne, szare, rozwijane menu - na którego wygląd nie ma wpływu qtconfig.
Pamiętam, że kiedyś mając zainstalowane kde opera poddała się wyglądowi ze stylu ustawianego bodaj w Centrum Sterowania KDE.
W jaki sposób mogę zmienić wygląd menu nie instalując kde?

Ostatnio edytowany przez numer_inaczej (2009.06.16 21:43:43)


http://www.gentoo.org/images/gentoo-badge.png

Offline

 

#2 2009.06.16 17:41:10

ilin
Palacz
Skąd: Siemianice
Zarejestrowany: 2008.01.02
Posty: 190
System: Debian Wheezy/Sid
Fluxbox: 1.3.5

Re: Brzydkie menu opery. [SOLVED]

Masz opere na qt3 czy qt4 ?

Offline

 

#3 2009.06.16 20:00:21

numer_inaczej
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.01.11
Posty: 140
System: Gentoo Linux
Fluxbox: 1.3.2

Re: Brzydkie menu opery. [SOLVED]

Kod:

Wersja
9.64
Kompilacja
2480
Platforma
Linux
System
i686, 2.6.29-gentoo-r5
Biblioteka Qt
4.2.2
Java
Brak zainstalowanego środowiska uruchomieniowego Java (JRE)

http://www.gentoo.org/images/gentoo-badge.png

Offline

 

#4 2009.06.16 20:07:57

ilin
Palacz
Skąd: Siemianice
Zarejestrowany: 2008.01.02
Posty: 190
System: Debian Wheezy/Sid
Fluxbox: 1.3.5

Re: Brzydkie menu opery. [SOLVED]

To pewnie musisz użyć qt4-qtconfig

Offline

 

#5 2009.06.16 21:33:38

azhag
Dozorca
Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2006.11.21
Posty: 820
System: Debian Testing
Fluxbox: 1.3.5
WWW

Re: Brzydkie menu opery. [SOLVED]

Kod:

opera -style plastique

Wersja na Qt4 nie łapie globalnych ustawień (jest skompilowana statycznie?).


Dr Chandra, will I dream?
pogoda w conky :: wybierz jabbera :: polski portal debiana :: registered linux user #403712

Offline

 

#6 2009.06.16 21:43:19

numer_inaczej
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.01.11
Posty: 140
System: Gentoo Linux
Fluxbox: 1.3.2

Re: Brzydkie menu opery. [SOLVED]

Nie mam w repo qt4-config ...
pomogło uruchomienie `opera -style plastique'

Problem rozwiązany!
Dzięki wszystkim za uwagę.


http://www.gentoo.org/images/gentoo-badge.png

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson