Login Hasło

#1 2007.08.19 08:39:30

juzio6666
Nowy użytkownik
Zarejestrowany: 2007.08.19
Posty: 3

pusty toolbar

Witam!
Otóż problem jest taki, że po uruchomieniu się fluxboxa pokazuje mi się toolbar wraz ze swoimi strzałkami ale już nie ma ani zegarka, ani nazw pulpitów. Pokazują się one dopiero gdy uruchomię jakiś program (np. firefox) - wtedy zegarek pojawia się wraz z nową minutą, a gdy jeszcze nacisnę strzałkę zmiany pulpitów to i nazwy się ujawniają. Bez uruchomionego okienka na zegarek można czekać wieczność, a i zmienianie pulpitów nic nie daje. Ktoś ma jakiś pomysł na temat tego co się dzieje?

Offline

 

#2 2007.08.19 09:37:10

azhag
Dozorca
Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2006.11.21
Posty: 819
System: Debian Testing
Fluxbox: 1.3.5
WWW

Re: pusty toolbar

Jaka wersja Fluxboksa? Pokaż ~/.fluxbox/init


Dr Chandra, will I dream?
pogoda w conky :: wybierz jabbera :: polski portal debiana :: registered linux user #403712

Offline

 

#3 2007.08.19 11:12:45

juzio6666
Nowy użytkownik
Zarejestrowany: 2007.08.19
Posty: 3

Re: pusty toolbar

Fluxbox 1.0rc2 (to chyba to)

A to mój init:

Kod:

session.screen0.menu.alpha:     255
session.screen0.tabs.intitlebar:        false
session.screen0.overlay.lineWidth:      1
session.screen0.overlay.lineStyle:      LineSolid
session.screen0.overlay.joinStyle:      JoinMiter
session.screen0.overlay.capStyle:       CapNotLast
session.screen0.window.focus.alpha:     255
session.screen0.window.unfocus.alpha:   255
session.screen0.tab.placement:  TopLeft
session.screen0.tab.rotatevertical:     True
session.screen0.tab.width:      64
session.screen0.tab.alignment:  Left
session.screen0.tab.height:     16
session.screen0.toolbar.placement:      RightCenter
session.screen0.toolbar.tools:  workspacename, prevworkspace, nextworkspace, iconbar, prevwindow, nextwindow, systemtray, clock
session.screen0.toolbar.autoHide:       false
session.screen0.toolbar.onTop:  False
session.screen0.toolbar.visible:        true
session.screen0.toolbar.height: 16
session.screen0.toolbar.layer:  Top
session.screen0.toolbar.alpha:  255
session.screen0.toolbar.widthPercent:   100
session.screen0.toolbar.onhead: 0
session.screen0.toolbar.maxOver:        false
session.screen0.slit.layer:     Dock
session.screen0.slit.direction: Vertical
session.screen0.slit.alpha:     255
session.screen0.slit.placement: BottomRight
session.screen0.slit.onhead:    0
session.screen0.slit.onTop:     False
session.screen0.slit.autoHide:  false
session.screen0.slit.maxOver:   false
session.screen0.iconbar.deiconifyMode:  Follow
session.screen0.iconbar.iconWidth:      70
session.screen0.iconbar.wheelMode:      Screen
session.screen0.iconbar.iconTextPadding:        10l
session.screen0.iconbar.usePixmap:      false
session.screen0.iconbar.alignment:      Relative
session.screen0.iconbar.mode:   Workspace
session.screen0.titlebar.left:  Stick
session.screen0.titlebar.right: Minimize Maximize Close
session.screen0.windowScrollAction:
session.screen0.focusNewWindows:        true
session.screen0.menuDelay:      0
session.screen0.desktopwheeling:        true
session.screen0.fullMaximization:       false
session.screen0.strftimeFormat: %k:%M
session.screen0.tabFocusModel:  ClickToTabFocus
session.screen0.decorateTransient:      false

Kod init ściągałem z jakiejś strony i zmieniałem w celu rozwiązania tego problemu więc wątpię żeby wszystkie te pliki miały ten sam błąd...

Offline

 

#4 2007.08.20 11:05:43

azhag
Dozorca
Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2006.11.21
Posty: 819
System: Debian Testing
Fluxbox: 1.3.5
WWW

Re: pusty toolbar

spróbowalem uruchomić Fluxboksa z twoim initem -- wszystko działa jak należy

może paczka jest jakaś lewa, spróbuj skompilować samodzielnie Fluxboksa


(przy okazji przeniosłem wątek do odpowiedniego działu)

Ostatnio edytowany przez azhag (2007.08.20 11:08:41)


Dr Chandra, will I dream?
pogoda w conky :: wybierz jabbera :: polski portal debiana :: registered linux user #403712

Offline

 

#5 2007.08.20 17:23:32

juzio6666
Nowy użytkownik
Zarejestrowany: 2007.08.19
Posty: 3

Re: pusty toolbar

Spróbowałem i mi się nie udało... ciągle ten sam problem. Nic się nie zmieniło poza wersją fluxboxa (z rc2 na rc3). Ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł co zrobić z tym paskiem? sad

Czy istnieje opcja żeby to coś się z UBUNTU działo nie tak jak należy?

Ostatnio edytowany przez juzio6666 (2007.08.20 21:39:06)

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson