Login Hasło

#1 2007.05.06 22:33:56

kenji444
Nowy użytkownik
Zarejestrowany: 2007.05.02
Posty: 3

Problem z fbpanel

Witam.
Mam problem z programem fbpanel. Otóż nie mogę zmaksymalizować okienek po tym, jak je zminimalizuję. Znalazłem temat na tym forum z takim samym problemem i zrobiłem tak, jak tam było podane, lecz nie pomogło hmm
Znalazłem również przez google temat o tym na innym forum, lecz podane tam rozwiązanie też nie pomogło.
Edytowałem cośtam w ~/.fluxbox/init, ale ten problem ciagle występuje hmm
Co zrobić, aby zlikwidować ten problem?
Pozdrawiam i z góry dzięki na odpowiedź.

Ostatnio edytowany przez kenji444 (2007.05.06 22:34:26)

Offline

 

#2 2007.05.07 16:15:34

kenji444
Nowy użytkownik
Zarejestrowany: 2007.05.02
Posty: 3

Re: Problem z fbpanel

Nikt nie odpisał mi.... jeżeli nie wiecie, jak to naprawić.... to chociaż napiszcie, jak przywrócić ten stary pasek..
Pozdrawiam

Offline

 

#3 2007.05.07 16:43:50

Minio
Electric Castle resident
Skąd: Brno, Česko
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 546
System: Debian Testing
Fluxbox: Plasma 5.10.5 ;) (Fb 1.3.5)
WWW

Re: Problem z fbpanel

kenji444 napisał(-a):

to chociaż napiszcie, jak przywrócić ten stary pasek..

Łatwiej by było gdybym wiedział, jak go uruchamiasz, ale najpewniej:

Kod:

session.screen0.rootCommand: [usun wpis dotyczący fbpanel]
session.screen0.toolbar.visible: true

W ~/.fluxbox/init
Poza tym od Twojego poprzedniego postu nie minęły nawet 24 h - być może ktos, kto wie jak uporać się z Twoim problemem jeszcze tutaj nie zajrzał.

Offline

 

#4 2007.05.07 18:13:20

azhag
Dozorca
Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2006.11.21
Posty: 820
System: Debian Testing
Fluxbox: 1.3.5
WWW

Re: Problem z fbpanel

do tego

Kod:

session.screen0.toolbar.tools:  workspacename, prevworkspace, nextworkspace, iconbar, prevwindow, nextwindow, systemtray, clock

które w akcie desperacj poleciłem ci wyczyścić


Dr Chandra, will I dream?
pogoda w conky :: wybierz jabbera :: polski portal debiana :: registered linux user #403712

Offline

 

#5 2007.05.08 06:11:33

kenji444
Nowy użytkownik
Zarejestrowany: 2007.05.02
Posty: 3

Re: Problem z fbpanel

Wybaczcie,  że tak od razu wyskoczyłem z upomnieniem, że mi nikt nie odpisał. To był akt desperacji. Noi tym czasem będę używał standardowego paska, dopóki nie dowiem się, jak uruchomić ten fbpanel, żeby dobrze działał.
Pozdrawiam i dzieki za odp.

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson