Login Hasło

#1 2007.02.23 22:20:56

dowoszek
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.01.17
Posty: 62
System: Debian Testing i Sid
Fluxbox:

(Nie)pełna maksymalizacja

Witam,
Wyciągam kolejne pytanie z mojej osobistej szufladki problemów nierozwiązywalnych cool

Wyłączam opcję "Pełna maksymalizacja". Przy maksymalizacji okna, po prawej stronie zostaje mi, bardzo praktyczny skądinąd, pasek puplitu. Moje pytanie: czy mogę ustalić szerokość tego paska?

Offline

 

#2 2007.03.09 12:26:07

wasyl32
Nowy użytkownik
Zarejestrowany: 2007.03.08
Posty: 3

Re: (Nie)pełna maksymalizacja

Witam!!!
Mnie także to denerwuje jak okna nie maksymalizują się do końca. Więc jak ktoś zna odpowiedź to proszę się z nią podzielić wink.
Przy okazji chciałem się spytać, czy da się zrobić tak, że jak dam maksymalizacje okna, to żebym nie mógł tego okna przesówać?
Pozdrowionka...

Offline

 

#3 2007.03.09 12:30:44

zielony
Użytkownik
Skąd: Gliwice
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 155
WWW

Re: (Nie)pełna maksymalizacja

dowoszek napisał(-a):

Witam,
Wyciągam kolejne pytanie z mojej osobistej szufladki problemów nierozwiązywalnych cool

Wyłączam opcję "Pełna maksymalizacja". Przy maksymalizacji okna, po prawej stronie zostaje mi, bardzo praktyczny skądinąd, pasek puplitu. Moje pytanie: czy mogę ustalić szerokość tego paska?

Chyba chodzi Ci o jego wysokość. Możesz edytując plik stylu który używasz i zmieniając wartość toolbar.height (oczywiście jeśli nie masz tej linijki to ją dodajesz)
Przykład

toolbar.height: 10


Zostałeś zarejestrowany jako użytkownik #416423 przez.. :mrgreen:
Debian Users Gang | Mój Lepszy Świat | UnixyPL

Offline

 

#4 2007.03.09 14:41:54

dowoszek
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.01.17
Posty: 62
System: Debian Testing i Sid
Fluxbox:

Re: (Nie)pełna maksymalizacja

Właściwie, to chodziło mi o opcje Zapamiętaj->Pozycję i Zapamiętaj->Rozmiar. Umknęła mi ta informacja przy wertowaniu manuala smile Także wątek nadaje się raczej do śmietnika (czy też zsypu jak kto woli smile

wasyl, fluxbox->konfiguracja->Pełna-maksymalizacja

Offline

 

#5 2007.03.13 00:03:10

wasyl32
Nowy użytkownik
Zarejestrowany: 2007.03.08
Posty: 3

Re: (Nie)pełna maksymalizacja

Witam!!!
No ale jak dam pełną maksymalizacje to zakrywa mi toolbara. Szukałem opcji żeby toolbar był na wierzchu ale nic takiego nie widze. (Opcję Toolbar over mam odznaczoną).
Za pomoc (i cierpliwość wink ) z góry THX ...

Offline

 

#6 2007.03.13 09:43:12

dowoszek
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.01.17
Posty: 62
System: Debian Testing i Sid
Fluxbox:

Re: (Nie)pełna maksymalizacja

Opcje paska narzędzi->Warstwa->Na wierzch albo Powyżej docku.

Offline

 

#7 2007.03.13 10:31:15

wasyl32
Nowy użytkownik
Zarejestrowany: 2007.03.08
Posty: 3

Re: (Nie)pełna maksymalizacja

Witam!!!
Kurcze - jakie to oczywiste i proste smile - jeszcze raz wielkie THX !!!
Mam jeszcze pytanie - chciałem skozystać z innego programu do Toolbara (bo ten standardowy nie obsługuje "podpięcia" pod niego menu - przynajmniej tak wyczytałem) - no i znalazlem pypanel, fbpanel itp. Czy te programy potrafią "przechwycić" wygląd toolbara zdefiniowanego w stylach?

Ostatnio edytowany przez wasyl32 (2007.03.13 17:39:05)

Offline

 

#8 2007.04.08 20:32:07

ModY_WzM
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.03.07
Posty: 6
System: Debian AMD64
Fluxbox: 1.0.0

Re: (Nie)pełna maksymalizacja

Mam ten sam problem z pełną maksymalizacją widać to na screenie poniżej
http://img236.imageshack.us/img236/4572/35876016kg9.th.jpg

Pozdrawiam

Offline

 

#9 2007.04.09 00:51:15

vermaden
Użytkownik
Skąd: pl_PL.lodz
Zarejestrowany: 2007.04.04
Posty: 252
System: FreeBSD UNIX 7.0
Fluxbox: SVN
WWW

Re: (Nie)pełna maksymalizacja

Tak mnie zastanawia czy tam gdzies nie ma SLIT bez zadnych dockapow, ale fluxbox nie maksymalizuje okna bo mysli ze jest tam SLIT, moze przez to, nie wiem u mnie ladnie sie maksymalizuje, ale ja wogole mam skompilowanego bez SLIT.


"religions, worst damnation of mankind"
vermaden's: links resources deviantart

Offline

 

#10 2007.04.09 10:25:28

ModY_WzM
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.03.07
Posty: 6
System: Debian AMD64
Fluxbox: 1.0.0

Re: (Nie)pełna maksymalizacja

To była wina slit zmieniłem jego pozycje na dół i jest już dobrze.

Pozdrawiam

Offline

 

#11 2008.08.03 18:11:10

mlo
Nowy użytkownik
Zarejestrowany: 2008.06.17
Posty: 3

Re: (Nie)pełna maksymalizacja

a co dokladnie ustawiles? bo u mnie tylko aterm i xterm sie nie maksymalizuje na pelen ekran ;/

Offline

 

#12 2008.08.04 08:21:31

vermaden
Użytkownik
Skąd: pl_PL.lodz
Zarejestrowany: 2007.04.04
Posty: 252
System: FreeBSD UNIX 7.0
Fluxbox: SVN
WWW

Re: (Nie)pełna maksymalizacja

mlo napisał(-a):

a co dokladnie ustawiles? bo u mnie tylko aterm i xterm sie nie maksymalizuje na pelen ekran ;/

To przez to ze aterm/xterm skaluja sie wedle ilosci znakow, nie pixeli, o ile pamietam mozna bylo to wylaczyc w ~/.Xdefaults


"religions, worst damnation of mankind"
vermaden's: links resources deviantart

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson