Login Hasło

#1 2008.06.02 00:14:51

jakoku
Użytkownik
Zarejestrowany: 2008.05.05
Posty: 19
System: ubuntu 7.10
Fluxbox: 1.0.0

Fluxbox a fbpanel

Zainstalowałem fbpanel z paczek deb przez synaptic.
Uruchamiam fbpanel i pokazuję się, po ponownym kompa uruchomieniu znika.
Wpisałem w plik startup fbpanel & i nic nie daje.
Wyłączyłem w init "coś" z panelu fluxbox, ale nadal bez zmian
Chcę mieć dwa panele, jeden fluxboxa i drugi wyglądał jak tu: http://box-look.org/content/show.php?content=68023
Czy fbpanel 4.9 jest starszą wersją niż fbpanel 4.12?!


Pająk zjadł muchę, lecz że prawo ceni,
tłumaczy potomnym: "Byliśmy zmuszeni".
"Halinka- sanitariusza. Oh! jaka gitara dziewuszka!"

Offline

 

#2 2008.06.02 00:41:30

largo3
M. Dzierzkowski
Zarejestrowany: 2006.12.26
Posty: 80
System: Gentoo GNU/Linux
Fluxbox: 1.0.0
WWW

Offline

 

#3 2008.06.02 01:21:03

jakoku
Użytkownik
Zarejestrowany: 2008.05.05
Posty: 19
System: ubuntu 7.10
Fluxbox: 1.0.0

Re: Fluxbox a fbpanel

wygląda na to że nie, no niestety (?) nie mogę tego samodzielnie usunąć, łącza mam(miałem ) do bani.
No ale co z tym fbpanelem uczynić!


Pająk zjadł muchę, lecz że prawo ceni,
tłumaczy potomnym: "Byliśmy zmuszeni".
"Halinka- sanitariusza. Oh! jaka gitara dziewuszka!"

Offline

 

#4 2008.06.02 07:11:40

vermaden
Użytkownik
Skąd: pl_PL.lodz
Zarejestrowany: 2007.04.04
Posty: 252
System: FreeBSD UNIX 7.0
Fluxbox: SVN
WWW

Re: Fluxbox a fbpanel

jakoku napisał(-a):

Wpisałem w plik startup fbpanel & i nic nie daje.

Wpisz w ~/.xinitrc, odpalales z konsoli czy wogole dziala?

jakoku napisał(-a):

Czy fbpanel 4.9 jest starszą wersją niż fbpanel 4.12?!

Tak.


"religions, worst damnation of mankind"
vermaden's: links resources deviantart

Offline

 

#5 2008.06.02 08:05:01

parrotlarch
pijak
Skąd: Olsztyn
Zarejestrowany: 2007.08.28
Posty: 180
System: Debian stable, Ubuntu LTS
Fluxbox: 1.3.5-2

Re: Fluxbox a fbpanel

no....i jak chcesz mieć
http://box-look.org/content/show.php?content=68023
taki wygląd to wpisz do ~/.xinitrc

Kod:

fbpanel -p osx &

zgodnie z instrukcją autora.


Zdzisław Dyrman...zasadniczo

Offline

 

#6 2008.06.02 13:41:50

jakoku
Użytkownik
Zarejestrowany: 2008.05.05
Posty: 19
System: ubuntu 7.10
Fluxbox: 1.0.0

Re: Fluxbox a fbpanel

Jak wpisuję w konsolę fbpanel to działa!


Pająk zjadł muchę, lecz że prawo ceni,
tłumaczy potomnym: "Byliśmy zmuszeni".
"Halinka- sanitariusza. Oh! jaka gitara dziewuszka!"

Offline

 

#7 2008.06.02 18:25:54

parrotlarch
pijak
Skąd: Olsztyn
Zarejestrowany: 2007.08.28
Posty: 180
System: Debian stable, Ubuntu LTS
Fluxbox: 1.3.5-2

Re: Fluxbox a fbpanel

No to ja też z ciekawości zapodałem sobie konfig vermadena. i teraz pytanko. nie działa mi akcja

Kod:

action = fluxbox-remote rootmenu

czy to powinno działać samo z siebie? czy trzeba może jakiegoś skryptu?


Zdzisław Dyrman...zasadniczo

Offline

 

#8 2008.06.02 19:54:18

azhag
Dozorca
Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2006.11.21
Posty: 820
System: Debian Testing
Fluxbox: 1.3.5
WWW

Re: Fluxbox a fbpanel

Kod:

session.screen0.allowRemoteActions:    true

w init masz?


Dr Chandra, will I dream?
pogoda w conky :: wybierz jabbera :: polski portal debiana :: registered linux user #403712

Offline

 

#9 2008.06.02 23:36:35

parrotlarch
pijak
Skąd: Olsztyn
Zarejestrowany: 2007.08.28
Posty: 180
System: Debian stable, Ubuntu LTS
Fluxbox: 1.3.5-2

Re: Fluxbox a fbpanel

miałem wyłączone. o to chodziło.
już śmiga. wielkie dzięki!


Zdzisław Dyrman...zasadniczo

Offline

 

#10 2008.06.04 14:10:15

jakoku
Użytkownik
Zarejestrowany: 2008.05.05
Posty: 19
System: ubuntu 7.10
Fluxbox: 1.0.0

Re: Fluxbox a fbpanel

Ja nie mam plik ~/.xinitrc, tylko init. Zamontowałem gnome-panel i jestem uszczęśliwiony,
Tylko nie wiem jak wyłączyć panel fluxboxa


Pająk zjadł muchę, lecz że prawo ceni,
tłumaczy potomnym: "Byliśmy zmuszeni".
"Halinka- sanitariusza. Oh! jaka gitara dziewuszka!"

Offline

 

#11 2008.06.04 14:26:46

Minio
Electric Castle resident
Skąd: Brno, Česko
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 546
System: Debian Testing
Fluxbox: Plasma 5.10.5 ;) (Fb 1.3.5)
WWW

Re: Fluxbox a fbpanel

Zasada jest taka: jeżeli nie masz jakiegoś pliku, należy go stworzyć wink .

Ustaw w init:

Kod:

session.screen0.toolbar.visible: false

A na przyszłość: opis pliku init. To nie było pisane dla zabicia czasu.

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson