Login Hasło

#1 2008.01.21 17:14:58

ilin
Palacz
Skąd: Siemianice
Zarejestrowany: 2008.01.02
Posty: 190
System: Debian Wheezy/Sid
Fluxbox: 1.3.5

Programy w trayu(SOLVED)

Mam zainstalowany fbpanel.
Mam go na dole a u góry autoukryty panel fluxa.(nie znosze dwóch pasków bo przypomina mi gnome)
Jak uruchomię program ktory siedzi w trayu np pidgina to raz wskakuje mi na dól czyli na fbpanel a raz do gory na ukryty panel fluxa.

Czym to jest spowodowane?

Dodam ze w czasie jednej sesji zawsze wskakują na ten sam pasek.

Jesli pidgin siedzi na ukrytym pasku i mam np zminimaliaowane okno rozmowy np IRCa to nie wiem kiedy dostanę wiadomosć np po jabberze.

Jak zmusic programy aby dokowaly zawsze na fbpanelu.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez ilin (2008.01.22 08:59:35)

Offline

 

#2 2008.01.21 20:34:05

vermaden
Użytkownik
Skąd: pl_PL.lodz
Zarejestrowany: 2007.04.04
Posty: 252
System: FreeBSD UNIX 7.0
Fluxbox: SVN
WWW

Re: Programy w trayu(SOLVED)

uzywaj jednego traya na raz, albo tray na panelu fluxboxa albo tray na fbpanel


"religions, worst damnation of mankind"
vermaden's: links resources deviantart

Offline

 

#3 2008.01.21 21:33:11

ilin
Palacz
Skąd: Siemianice
Zarejestrowany: 2008.01.02
Posty: 190
System: Debian Wheezy/Sid
Fluxbox: 1.3.5

Re: Programy w trayu(SOLVED)

To logiczne.
To w takim razie jak wyłączyć traya na pasku fluxboxa?

Pozdrawiam

Offline

 

#4 2008.01.21 21:51:03

Minio
Electric Castle resident
Skąd: Brno, Česko
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 546
System: Debian Testing
Fluxbox: Plasma 5.10.5 ;) (Fb 1.3.5)
WWW

Re: Programy w trayu(SOLVED)

Usunąć systemtray z session.screen0.toolbar.tools: w pliku ~/.fluxbox/init.

Offline

 

#5 2008.01.22 14:17:20

ilin
Palacz
Skąd: Siemianice
Zarejestrowany: 2008.01.02
Posty: 190
System: Debian Wheezy/Sid
Fluxbox: 1.3.5

Re: Programy w trayu(SOLVED)

O to chodziło.Wszystko gra.

Dzięki

Offline

 

#6 2008.07.29 19:19:54

modesto
Użytkownik
Zarejestrowany: 2008.07.28
Posty: 6

Re: Programy w trayu(SOLVED)

witam
ilin mozna prosic cie o config do twojego fbpanel ? bo mam podobny problem i chcialeem zobaczyc co trzeba zmienic zeby wyswietlala sie ikonka kadu gdzies tam np. na koncu panelu po prawej stronie. (oczywiscie aktywna ikonka czyli jak ktos do mnie bedize pisac to zamieni sie w koperte itp )

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson