Login Hasło

#1 2007.03.18 13:35:13

cortez
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.03.18
Posty: 6

showdesktop a conky

Witam!

Czy moge dodac niektore okna do wykluczen dla komendy ShowDesktop ? mam ja zbindowana pod alt+f1 i wszystko jest ok tylko ze po jej wykonaniu gina [no wiem ze nie gina doslownie ale znikaja :p] okna conkiego, co jest jak najbardziej niewskazane smile

pozdrawiam

ps: a moze dac to do dzialu z wygladem?

Offline

 

#2 2007.03.18 13:38:25

zielony
Użytkownik
Skąd: Gliwice
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 155
WWW

Re: showdesktop a conky

przyklej sobie conkyego do pulpitu

w .conkyrc

own_window no


Zostałeś zarejestrowany jako użytkownik #416423 przez.. :mrgreen:
Debian Users Gang | Mój Lepszy Świat | UnixyPL

Offline

 

#3 2007.03.18 13:49:52

cortez
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.03.18
Posty: 6

Re: showdesktop a conky

hmm moze byc problem bo mam 2 conky odpalone jednoczesnie ale cos pokombinuje wink

Offline

 

#4 2007.03.18 13:52:22

zielony
Użytkownik
Skąd: Gliwice
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 155
WWW

Re: showdesktop a conky

cortez napisał(-a):

hmm moze byc problem bo mam 2 conky odpalone jednoczesnie ale cos pokombinuje wink

ja nie widzę
conky -c conkyrc1 &
conky -c conkyrc2 &
:-)

EDIT

oczywiście conkyrc[1,2] to dwa różne pliki konfiguracyjne polecam literaturę man conky

Ostatnio edytowany przez zielony (2007.03.18 13:53:43)


Zostałeś zarejestrowany jako użytkownik #416423 przez.. :mrgreen:
Debian Users Gang | Mój Lepszy Świat | UnixyPL

Offline

 

#5 2007.03.18 13:54:57

cortez
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.03.18
Posty: 6

Re: showdesktop a conky

no wlasnie odpalam oba przez -d -c [probowalem tez z samym -c] i w tym jest problem ze sekunde widac jednego conkiego, potem znika a pojawia sie drugi, tez na sekunde, i tak w kolko smile

edit:

no i dla formalnosci wkleje cos niecos :

Kod:

#own window to run simultanious 2 or more conkys

chyba jednak nie bedzie tak izi :p

Ostatnio edytowany przez cortez (2007.03.18 13:59:42)

Offline

 

#6 2007.03.18 14:00:20

zielony
Użytkownik
Skąd: Gliwice
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 155
WWW

Re: showdesktop a conky

a nie masz ich ustawionych jeden na drugim ?
w obu ustaw
double_buffer yes
w xorg.conf załaduj moduł dbe
Load dbe


Zostałeś zarejestrowany jako użytkownik #416423 przez.. :mrgreen:
Debian Users Gang | Mój Lepszy Świat | UnixyPL

Offline

 

#7 2007.03.18 14:02:16

cortez
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.03.18
Posty: 6

Re: showdesktop a conky

heh az taki zielony [wink] nie jestem, jeden jest pod drugim, w obu mam double buffera [biblia odnosnie 'mrugania' :p]

Offline

 

#8 2007.03.18 14:23:40

azhag
Dozorca
Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2006.11.21
Posty: 820
System: Debian Testing
Fluxbox: 1.3.5
WWW

Re: showdesktop a conky

Nie jestem pewien czy to rzeczywiście do tego służy (a na eksperymenty nie mam w tej chwili czasu), ale pokombinowałbym z ustawieniem warstwy (layer) okna conky'ego w ~/.fluxbox/apps na Desktop.

http://fluxbox-wiki.org/index.php/Howto … _apps_file


Dr Chandra, will I dream?
pogoda w conky :: wybierz jabbera :: polski portal debiana :: registered linux user #403712

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson