Login Hasło

#1 2007.03.07 20:29:40

rootkit
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.02.23
Posty: 46
System: arch
Fluxbox:
WWW

Właczanie aplikacji na 2. pulpicie przy startupie

Witam. Chciałbym żeby przy logowaniu się do Fluxa włączał mi się thunar - to nie problem, tylko że chce żeby włączał się na 2. pulpicie. Nie odpowiada mi za bardzo przyporządkowanie Thunara do 2. pulpitu na stałe hmm no i tak samo chciałbym zrobić z FF i XMMSem. Da się jakoś tak?
Z góry dzięki za odpowiedzi tongue
pozdro

Offline

 

#2 2007.03.07 22:16:52

zielony
Użytkownik
Skąd: Gliwice
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 155
WWW

Re: Właczanie aplikacji na 2. pulpicie przy startupie

odpowiednie ustawienia w pliku .fluxbox/apps

Przykaład

Kod:

[app] (firefox-bin)
[Workspace] {2}
[end]

Zostałeś zarejestrowany jako użytkownik #416423 przez.. :mrgreen:
Debian Users Gang | Mój Lepszy Świat | UnixyPL

Offline

 

#3 2007.03.08 10:51:05

rootkit
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.02.23
Posty: 46
System: arch
Fluxbox:
WWW

Re: Właczanie aplikacji na 2. pulpicie przy startupie

ale to chyba tak ustawi że mi się FF będzie zawsze na 2. włączał

Offline

 

#4 2007.03.08 11:55:04

zielony
Użytkownik
Skąd: Gliwice
Zarejestrowany: 2006.11.22
Posty: 155
WWW

Re: Właczanie aplikacji na 2. pulpicie przy startupie

tak zawsze.


Zostałeś zarejestrowany jako użytkownik #416423 przez.. :mrgreen:
Debian Users Gang | Mój Lepszy Świat | UnixyPL

Offline

 

#5 2007.03.08 14:46:17

rootkit
Użytkownik
Zarejestrowany: 2007.02.23
Posty: 46
System: arch
Fluxbox:
WWW

Re: Właczanie aplikacji na 2. pulpicie przy startupie

a nie da sie jakoś inaczej? w ostateczności mogłoby tak być, ale wolałbym żeby tylko przy startupie wlaczal się na 2.

Offline

 

#6 2007.03.08 21:57:08

azhag
Dozorca
Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2006.11.21
Posty: 819
System: Debian Testing
Fluxbox: 1.3.5
WWW

Re: Właczanie aplikacji na 2. pulpicie przy startupie

Zastanawiam się, czy z użyciem wmctrl nie dałoby się okna przesunąć na drugi pulpit...

---

Oczywiście, że się da - dodaj do autostartu coś takiego:

Kod:

wmctrl -r "<thunar>" -t 1

zamiast <thunar> wpisz to jak opisany jest thunar (ostatnia kolumna) po wpisaniu

Kod:

wmctrl -l

(prawdopodobnie "user - Menedżer plików")

Ostatnio edytowany przez azhag (2007.03.08 22:13:51)


Dr Chandra, will I dream?
pogoda w conky :: wybierz jabbera :: polski portal debiana :: registered linux user #403712

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson